به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چاپگر زیستی سهبعدی با فناوری منحصربهفرد خود سبب میشود تا از بافتهای بدن و سلولها، پرینت تهیه شود. این دستاورد موجب میشود تا مشکلات مربوط به پیوند اعضا، هموارتر شده و افراد، دیگر در صف انتظار طولانیمدت باقی نمیمانند.
این دستاورد همچنین سبب میشود تا بافتهای آسیبدیده را با بافتهایی که پرینت شده، جایگزین کنیم که یک اتفاق بزرگ و حیاتی در این حوزه به حساب میآید.
پرینت همزمان انواع سلول و مواد زیستی
به گفته مجید حاجیحسینعلی مدیرعامل شرکت دانشبنیان امیدآفرینان مهندسی آینده، از دیگر کاربردهای این دستگاه آن است که به کمک یک سیستم ماژولار انحصاری، امکان پرینت انواع سلول و مواد زیستی را بهصورت همزمان فراهم میکند.
این چاپگر هماکنون به تولید انبوه رسیده و در حال فروش به مراکز بیمارستانی و تحقیقاتی است.
پرینت همزمان تا چهار نوع سلول
از دیگر قابلیتهای این دستگاه میتوان به پرینت همزمان تا چهار نوع سلول یا مواد زیستی، پرینت مواد کراسلینکشونده نوری در طول موجهای مختلف و پرینت مواد با ویسکوزیته پایین به کمک ماژول سرنگی اشاره کرد.
این محصول از همگرایی زیستفناوری و فناوری نانو تولید شده است.
اشتغال مستقیم برای ۱۲ نفر
تولید این دستگاه، زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۲ نفر را فراهم کرده است.
حاجیحسینعلی با اشاره به حمایتهای معاونت علمی در مرحله تولید و توسعه این دستگاه گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در بخشهای مختلف، از تولید و توسعه این دستگاه حمایت کرده است. در چند نوبت نسبت به تامین مالی اقدام کرد و فارغ از بحثهای مشاورههای مفیدی که فراهم آورد، با برگزاری رویدادهای ترویجی، زمینه توسعه محصول و روند فروش آن را تسهیل کرد.
چاپگر زیستی سهبعدی با حمایتهای مرکز راهبردی فناوریهای همگرا به مرحله تولید و توسعه رسیده است.