به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، افتخارات با شکوه و بزرگ تاریخ تمدن و فرهنگ ایران همواره بیانگر وجود مراکز دانش و تحقیق در انواع علوم بوده است. مراکز برجسته علمی همچون انستیتو پاستور ایران در تاریخ پرفراز و نشیب خود همواره تکیه گاهی امن و مطمئن برای التیام درد و رنج مردم شریف ایران زمین در مبارزه با بیماری های عفونی بوده است چه از تاریخ تأسیس در ۲۹ فروردین سال ۱۲۹۹ که انستیتو پاستور ایران فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد تا امروز که با یک قرن “قدمت و خدمت” نقشی تعیین کننده در کنترل بیماری های عفونی داشته است. این مسیر طولانی به سرانجام نمی رسید مگر با تلاش و همت بزرگ مردان و زنان دانشمندی که از جان مایه گذاشتند.
کتاب “انستیتو پاستور ایران در گذر تاریخ” حکایت مستند و خواندنی این تاریخ پرتلاطم در جهت ارج گذاری به فعالیت های ماندگار این موسسه و خدمات انسان های شریفی است که برای نسل جوان این سرزمین تدوین شده است تا با مرور این تاریخ پرافتخار، به هم افزایی انگیزه های خدمتی علمی خود بپردازند و چون پشتیبانی بر استقلال علمی و رشد و بالندگی این کشور پهناور بیاندیشد و عملگرایانه مسیر توسعه را انتخاب کنند.
در فصول مختلف این کتاب به مطالب متنوعی نظیر تاریخچه تاسیس و گسترش، مفاخر و چهره های ماندگار، عکس ها و اسناد تاریخی و واکسن های تولیدی انستیتو پاستور ایران پرداخته شده است و اقدامات این موسسه در دوره کرونا و به مخصوص در حوزه های تشخیص و واکسن، مرور شده است.
این کتاب به خدمات و فعالیت های صد سال اخیر انستیتو پاستور ایران به نظام سلامت و نیز وضعیت فعلی علمی و فنی آن می پردازد که به همت دو نفر از محققان این انستیتو دکتر احسان مصطفوی و دکتر علیرضا هادی زاده تثبیتی در ۳۰۲ صفحه در قطع وزیری به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط انتشارات گپ چاپ شده است.