به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، کرونا ویروس بیش از دو سال است که با رشد گستردهای در سطح جهان شمار زیادی از افراد را مبتلا کرده و جان بسیاری را هم گرفته است. این ویروس علائم متفاوتی را در مبتلایان از خود بروز داده و تقریبا در جهشهایش، هربار یک علامت جدید داشته است.
در حال حاضر صدها دانشمند و متخصص در قالب تیمهای مختلف در تلاش هستند تا با شناسایی ابعاد این ویروس، راه درمانی برای آن بیابند. در همین راستا و در تازهترین مطالعهای که دانشمندان امپریال کالج لندن پیرامون عوامل تاثیرگذار در مرگ بیماران مبتلا به کووید ۱۹ انجام دادند، به نتایج تازهای در این زمینه دست یافتند.
بر اساس این مطالعه افرادی که سطح استرس بالاتری دارند نسبت به سایر مبتلایان، احتمال جان باختنشان بر اثر ویروس کرونا بیشتر است.
به گفته محققان، بیماران کرونایی که سطح بسیار بالایی از هورمون استرس کورتیزول را در خونشان دارند، جسمشان به سرعت رو به زوال رفته و جان خود را از دست میدهند.این تحقیق دانشمندان امپریال کالج لندن، برای اولین بار نشان میدهد که سطح کورتیزول میتواند نشانگر شدت بیماری بوده و بسیار نگران کننده باشد؛ از سوی دیگر این یافتهها میتواند برای شناسایی بیمارانی که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند، بسیار موثر باشد.
از دیدگاه متخصصان اینکه بیمارانی که حال آنها وخیم است سطح کورتیزول بالاتری داشته باشند، طبیعی است، اما با این وجود این حجم از استرس میتواند بسیار خطرناک باشد.
هورمون کورتیزول در پاسخ به استرسهای ناشی از بیماری، ایجاد تغییرات متابولیسمی، عملکرد قلب و سیستم ایمنی برای افزایش مقاومت بدن ترشح میشود. سطح کورتیزول بدن در شرایط عادی و هنگام استراحت ۱۰۰-۲۰۰ نانومتر در لیتر و هنگام خواب تقریبا صفر است.
در جریان این مطالعه محققان ۵۳۵ بیمار از جمله ۴۰۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ تأیید شده را مورد آزمایش قرار دادند. آنها دریافتند که سطح کورتیزول در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به طور معنی داری بالاتر از سایر بیماران بوده است.