به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از مدیکال نیوز، با بالا رفتن سن، خطر ابتلاء به زوال عقل افزایش مییابد. زوال عقل اصطلاحی است که به گروهی از بیماریها گفته میشود و شایعترین آنها بیماری آلزایمر است که میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد.
در حال حاضر هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد. با این حال، برخی از داروها در دسترس هستند که میتوانند به رفع علائم کمک کنند. علاوه بر این، محققان به دنبال راههایی برای کاهش شدت علائم یا جلوگیری از پیشرفت سریع بیماری هستند.
نتایج یک مطالعه جدید از دانشگاه المعرفه در عربستان سعودی نشان میدهد که ویتامین K ممکن است در مقابله با زوال شناختی مفید باشد. در مطالعه جدید، دادن مکمل ویتامین K به موشها آزمایش شد.
طبق گفته انجمن آلزایمر، زوال عقل «یک اصطلاح کلی برای از دست دادن حافظه، زبان، حل مسئله و سایر تواناییهای فکری است که به اندازهای شدید است که در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.»
تصور میشود که بیماری آلزایمر نتیجه تجمع پروتئینهای غیرطبیعی در مغز به نام پلاکهای آمیلوئید است. اینها میتوانند از سیگنال دهی سلولهای مغز جلوگیری کرده و به آنها آسیب برسانند.
بر اساس جدیدترین دادههای انجمن آلزایمر، افراد ۶۵ سال و بالاتر در معرض بالاترین خطر ابتلاء به زوال عقل آلزایمر هستند.
مصرف انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی برای حفظ سلامتی بسیار مهم است. یکی از ویتامینهایی که در سلامت مغز و استخوان نقش دارد ویتامین K است که اغلب در سبزیجات برگ سبز یافت میشود.
پروفسور «محمد الشربینی»، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «فرایند پیری با بدتر شدن عملکرد مغز مرتبط است. ویتامین K یک ویتامین طبیعی محلول در چربی است که از مغز در برابر ابتلاء به آلزایمر محافظت میکند.»
وی در ادامه افزود: «مصرف مقادیر کافی سبزیجات و میوهها برای حفظ سطح طبیعی ویتامین K رضایت بخش است. با این حال، مکملها نیز در دسترس هستند تا در صورت عدم توانایی در مصرف، جایگزین منابع طبیعی شوند.»
محققان یک آزمایش طولانی ۱۷ ماهه را روی موشها انجام دادند. یک گروه مکمل ویتامین K دریافت کردند و گروه دیگر مکمل ویتامین K دریافت نکردند. موشها در طول مطالعه یک سری تستهای عملکرد شناختی را انجام دادند.
در پایان مطالعه، موشهایی که مکملهای ویتامین K دریافت کردند، سطح اختلالات شناختی، افسردگی و اضطراب شأن کمتر بود. علاوه بر این، این موشها بهبود حافظه مکانی و توانایی یادگیری را تجربه کردند.
پروفسور الشربینی میگوید: «ویتامین K تأثیر بسیار امیدوارکننده ای در جلوگیری از تغییرات رفتاری، عملکردی، بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژیک مرتبط با پیری در مغز موشهای مسن نشان داد.»