به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از ساینس دیلی، به گفته مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده، روزانه بیش از ۲۰۰۰ کودک در سراسر جهان به دلیل کمبود آب آشامیدنی سالم جان خود را از دست میدهند.
محققان راههای ساده و کمهزینهای برای تصفیه آب آشامیدنی در کشورهای کمدرآمد با استفاده از کلر ابداع کردهاند، اما نگرانی رایج این است که افزودن کلر به آب میتواند به باکتریهای مفید موجود در میکروبیومهای روده در حال رشد کودکان که نقش مهمی در حفظ سلامت کل بدن دارند، آسیب برساند.
اکنون تیمی از دانشمندان به سرپرستی دانشگاه تافتس آمریکا دریافتهاند که استفاده از کلر برای تصفیه آب آشامیدنی در داکا، بنگلادش، جمعیت طبیعی باکتریهای موجود در دستگاه گوارش کودکان را مختل نمیکند حتی باعث کاهش اسهال و مصرف آنتی بیوتیک هم میشود.
میکروبیومهای کودکان که از نمونههای مدفوع جمعآوریشده یک سال پس از نصب دستگاههای تصفیه کننده آزمایش شدند، دارای تنوع و فراوانی باکتریهایی مشابه کودکانی بودند که آب کلردار دریافت نکرده بودند. تفاوتهای جزئی مانند افزایش وجود برخی ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی مشاهده شد، اما این تغییرات کوچک بود و ترکیب کلی میکروبیومهای آنها مشابه بود.
در حالی که کلر میکروارگانیسم های موجود در آب را در حین ذخیره سازی، حمل و نقل و خروج از شیر آب غیرفعال میکند، این مطالعه نشان میدهد که پس از مصرف آب کلردار، باکتریهای خوب را از بین نمیبرد. در واقع، با دور نگه داشتن حشرات موذی از منبع آب، کلر زنی به میکروبیوم های روده بچهها اجازه میدهد تا رشد کنند و عملکرد خوب خود را برای حفظ سلامت انجام دهند.
روند رشد میکروبیوم های روده در چند سال اول زندگی بسیار مهم است. میکروبیوم روده نوزادان تا زمانی که کودک حدوداً سه ساله میشود، به حالت بزرگسالی خود تثبیت میشود.