به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از هلث لاین، مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی گیاهی میتواند با کاهش التهاب و تورم موجب کاهش درد در مبتلایان به روماتیسم مفصلی شود.
محققان میگویند پیروی از رژیم غذایی گیاهی میتواند به کاهش درد و التهاب مرتبط با روماتیسم مفصلی تا ۵۳ درصد کمک کند.
این مطالعه شامل ۴۴ بزرگسال مبتلا به روماتیسم مفصلی بود. شرکت کنندگان به مدت ۴ هفته تحت رژیم گیاهخواری قرار گرفتند. سپس غذاهایی که باعث التهاب میشوند به مدت ۳ هفته حذف شدند.
در یک گروه، غذاهای حذف شده در طی ۹ هفته دوباره وارد رژیم غذایی شدند. در گروه دیگر مرحله مکمل شروع شد.
«لان بن آشر» متخصص تغذیه در مرکز پریتیکین فلوریدا، گفت: «علائم مرتبط با روماتیسم را میتوان کاملاً از طریق اصلاح عادات غذایی مدیریت و بهبود بخشید.»
وی در ادامه افزود: «رژیمهای گیاهخواری ممکن است به دلیل خواص ضدالتهابی شأن، مزایای قابل توجهی داشته باشند.»
به گفته اشر، «روماتیسم یک بیماری التهابی است و به محض از بین رفتن منابع اضافی سدیم، به ویژه در غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده، کاهش مصرف چربیهای اشباع شده و چربی ترانس موجود در گوشت قرمز و لبنیات پرچرب و شیرین کنندههای غلیظ موجود در نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و دسرهای شیرین، در عرض چند روز بسیاری از بیماران شاهد تسکین قابل توجهی از علائم خواهند بود.»
به گفته محققان، رژیم غذایی گیاهی پر از غذاهای گیاهی کامل است که سطح بالاتری از ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند فیتوکمیکالها و ویتامینها دارند که با کاهش التهاب، که ریشه آرتروز و روماتیسم است، مرتبط هستند.
محققان توصیه میکنند اگر از درد روماتیسم مفصلی رنج میبرید، حذف گوشت قرمز و فرآوری شده اولین قدم است. چراکه رژیمهای حاوی گوشت قرمز و فرآوریشده، غذاهای فرآوریشده، کربوهیدراتهای تصفیهشده و چربیهای اشباعشده باعث التهاب میشوند.
آنها خاطرنشان میکنند رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر یک عنصر کلیدی برای کاهش التهاب و کنترل درد و تورم ناشی از روماتیسم مفصلی است.
از نظر کارشناسان، لیست غذاهایی که باید حذف شوند عبارتند از:
• گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده
• غذاهای فرآوری شده
• غذاهای دارای افزودنیهای زیاد مانند غذاهای سرخ شده
• انواع مشروبات الکلی (آبجو، شراب)
• غذاها و نوشیدنیهای شیرین
• کربوهیدراتهای حاوی گلوتن برای افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن غیرسلیاک