• امروز : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

ویروس‌ هایی که زمستان امسال انتظارمان را می‌کشند!

  • کد خبر : 10937
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
ویروس‌ هایی که زمستان امسال انتظارمان را می‌کشند!
در دو زمستان گذشته کرونا، گوی سبقت را از رقیب‌ اصلی خود ربود و اثری از جولان آنفلوآنزا نبود با این حال در زمستان آینده ممکن است وضع تغییر کند و کادر درمانی در بخش‌های مراقبت ویژه همزمان با چند ویروس دست و پنجه نرم کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، پوشش ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و تعطیلی‌ها نه تنها جلوی انتشار ویروس کرونا را گرفتند، بلکه مانع از انتشار چند ویروس دیگر شدند. در دو زمستان گذشته عملا خبری از همه‌گیری بیماری ویروسی آنفلوآنزا نبود و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) هم که مسبب بسیاری از عفونت‌های مجاری تنفسی است، کمتر میان کودکان منتشر شد.

این به چه معناست؟ و بر سر این عوامل بیماری‌زا که مدت‌هاست با انسان همراهند چه خواهد آمد؟

ماسک نه تنها پوششی محافظتی در برابر ویروس کروناست بلکه مانعی است در برابر همه عوامل بیماری‌زایی که مجاری تنفسی را درگیر می‌کنند.

بنابر گزارش دویچه وله در دو زمستان گذشته در آلمان تقریبا هیچ ‌کس جانش را بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا از دست نداد. در حالی که هر سال صدها تا هزاران نفر بر اثر ابتلا به این بیماری می‌مردند.

بر اساس مقاله‌ای که در سایت “نیچر کامیونیکیشن” منتشر شده، حتی در سطح جهانی نیز آمار مرگ و میر بر اثر این بیماری تنها چند درصد آمار معمول بوده است.

کارشناسان این ریزش آماری قابل توجه در مورد نرخ ابتلا به آنفلوآنزا را پیش از همه مدیون محدودیت‌های جهانی سفر می‌دانند که باعث شده زنجیره آلودگی به ویروس‌های آنفلوآنزا شکسته و برخی از زیرگروه‌های این ویروس‌ها نیز به مناطق کوچکی محدود شوند. آنفلوآنزای A از نوع H3N2 عمدتا به جنوب و جنوب شرقی آسیا و نوع H1N1 هم به غرب آفریقا محدود شد.

همچنین زیرگروه “ویکتوریا” از آنفلوآنزای B به چین محدود شد و زیرگروه “یاماگاتا”ی این دسته نیز حتی شاید محو شده باشد.

شیوع زیرگروه یاماگاتا در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی به دلیل فقدان آن در واکسن آنفلوآنزا مشکل‌ آفرید که بعدها این مشکل با اصلاحاتی در واکسن برطرف شد.

اکنون به نظر می‌رسد که این زیرگروه به طور کل از میان رفته باشد. با این حال این مسئله به کاهش عفونت‌های آنفلوآنزایی نمی‌انجامد، چرا که زیرگروه‌های دیگر فرصت را مغتنم شمرده و بر سر آلوده کردن بدن انسان با هم رقابت می‌کنند. اگر یاماگاتا نباشد سایر زیرگروه‌ها فرصت عرض اندام پیدا کرده و شانس خود برای ابتلای انسان را می‌آزمایند.

معنای رفع مقررات کرونایی برای سایر ویروس‌ها
دانمارک از فوریه، مقررات کرونایی خود را برچید. اما با وجود این که فصل آنفلوآنزا در این کشور به سر رسیده بود، موج بزرگ ابتلا به آن، دانمارکی‌ها را درگیر کرد.

موج آنفلوآنزا جمعیتی را درگیر کرد که دو سال از این ویروس در امان مانده بودند و درست به همین دلیل مصونیت بدنشان در مقابل آن به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته بود.

و این داستانی است که سال‌هاست شاهد آن‌ هستیم: اگر شیوع آنفلوآنزا طی چند سال ضعیف باشد ممکن است ناگهان موجی شدید از راه برسد. به عبارت دیگر، اگر در شرایط فعلی ویروس‌های آنفلوآنزا باز هم از راه برسند، این بار عفونت‌های شدید ایجاد خواهند کرد.

اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در زمستان آتی
در زمستانی که از راه خواهد رسید واکسیناسیون آنفلوآنزا مهم است، اما تولید واکسنی تطبیقی از آن هم مهم‌تر است.

معمولا در اوایل تابستان برای تطبیق واکسن به این توجه می‌شود که در نیمکره جنوبی کدام گروه‌ ویروسی در گردش بوده‌ است. سپس سه یا چهار ویروس از مهم‌ترین آن‌ها انتخاب شده و به واکسن اضافه می‌شوند.

تولید واکسن جدید ماه‌ها طول می‌کشد که کارایی آن‌ها به دلیل ادامه تغییرات ویروسی گاهی کم‌تر و گاهی بیش‌تر است.

امسال که از شیوع آنفلوآنزا در نیمکره جنوبی خبری نیست پیش‌بینی این که در زمستان با چه نوع از ویروس‌های این بیماری درگیریم، دشوارتر شده است.

رقابت در مبارزه با پاندمی‌های پیش رو
در حال حاضر بازار رقابت بر سر تولید واکسنی کارآمد علیه آنفلوآنزا در سطح بین‌المللی داغ است. در این راه، راهبردهای مؤثر در مقابله با سایر خانواده‌های ویروسی سنجیده می‌شوند.

نویسندگان مقاله “نیچر کامیونیکیشن” توصیه می‌کنند که برای نیل به این مقصود باید از انواع جدید واکسن بهره گرفته شود، مانند واکسن‌های مبتنی بر “آران‌ای” (RNA).

اما روشن نیست که بتوان در زمستان امسال به این واکسن‌ها رسید، چرا که تولیدکنندگان در حال حاضر تا سقف ظرفیت خود را صرف تولید واکسن کرونا کرده‌اند.

همچنین “کریستیان کاراگیانیدیس”، پزشک متخصص داخلی در آلمان پیش‌بینی کرده که در زمستان امسال با سه ویروس کرونا، آنفلوآنزا و سین‌سیشیال تنفسی (RSV) درگیر باشیم؛ ویروس‌هایی که باری اضافی بر دوش بیمارستان‌ها تحمیل خواهند کرد.

به همین دلیل او توصیه می‌کند که بخصوص در زمستان در محیط‌های بسته از ماسک استفاده شود.

این کارشناس بیماری‌های داخلی می‌گوید: به‌ تدریج سطح ایمنی‌ در برابر آنفلوآنزا بالا می‌رود و ما با موج‌های “طبیعی” این بیماری روبرو خواهیم شد. در صورتی که در زمستان از ماسک استفاده کنیم، کرونا نیز شانس زیادی نخواهد داشت و با امواج ضعیف‌تری از آن روبرو خواهیم بود.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=10937

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.