• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

چه کسی خبر حذف ارز ترجیحی دارو را خواهد داد

  • کد خبر : 10520
  • ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
چه کسی خبر حذف ارز ترجیحی دارو را خواهد داد
خبر حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱، پرحاشیه سازترین خبر حوزه سلامت است که هیچ کس نمی خواهد گوینده این خبر باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، حذف ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تکلیف آن هنوز مشخص نشده است.

این در حالی است که گفته می‌شود ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ حذف شده و دیگر قرار نیست برای دارو و تجهیزات پزشکی، ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یابد.

البته این موضوع، یعنی حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی، محل اختلاف است. برخی از دست اندرکاران صنعت داروسازی کشور همچنان اعتقاد به ارز ترجیحی برای دارو هستند و عده‌ای هم مخالف تخصیص ارز ترجیحی برای دارو هستند.

مخالفان حذف ارز ترجیحی دارو، معتقدند در صورتی که ارز دولتی برای دارو تخصیص داده نشود، دارو گران خواهد شد و مردم، توان مالی برای تهیه دارو نخواهند داشت. در عین حال، موافقان حذف ارز ترجیحی، بر این عقیده اند که این نوع ارز، فسادزا است و عده‌ای از آن منفعت می‌برند.

شاید همین دو دیدگاه موافق و مخالف ارز ترجیحی است، که شرایط برای اعلام خبر حذف آن سخت کرده است و کسی نمی‌خواهد قربانی اعلام این خبر باشد.

ارز ترجیحی دارو حذف شده است

از همین رو، روز شنبه ۶ فروردین ماه وزیر بهداشت در جمع مدیران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان داشت که در سال جدید ارز ترجیحی دارو حذف شده است.

عین اللهی گفته بود در سال جاری در موضوع دارو، ارز ترجیحی برداشته شده و شرکت‌ها دیگر معطل دریافت مواد اولیه با ارز ترجیحی نیستند. زیرا پروسه‌ای زمان بر بود.

خبری که از نگاه برخی رسانه‌ها مخفی ماند و یک روز بعد یعنی روز یکشنبه ۷ فروردین ماه در شبکه‌های مجازی دست به دست چرخیده و عده زیادی از بیماران و جامعه هدف مصرف کنندگان دارو را نگران کرد.

چه کسی خبر حذف ارز ترجیحی دارو را خواهد داد

حذف ارز هنوز به وزارت اعلام نشده است!

اما، به فاصله ۱۲ ساعت، محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، موضوع حذف ارز ترجیحی را نادرست دانست و سخنان آقای وزیر را تکذیب کرد.

وی گفت: تاکنون حذف ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ به وزارت بهداشت اعلام نشده و کماکان تخصیص ارز ترجیحی ادامه دارد.

البته شاید بتوان موضوع مهم در اظهار نظر سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت را استفاده از جمله «هنوز اعلام نشده است» دانست که به نوعی راه فرار در را برای هاشمی و وزارت بهداشت در آینده باز کرد.

البته هاشمی این موضوع را هم گفته بود که در صورت حذف ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی، مابه التفاوت آن به جای پرداخت به تأمین کننده، به مصرف کننده منتقل خواهد شد.

شیوه ارائه یارانه غلط است

در همین ارتباط، هاله حامدی‌فر نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با عنوان این مطلب که شیوه یارانه دادن به صنعت دارو نادرست است و باید اصلاح شود، گفت: ۹۷ درصد اقلام مصرفی دارویی در داخل تولید می‌شود و فارغ از اینکه ارز داشته باشیم و دارو وارد شود یا نه، نباید اجازه دهیم که برای این ۹۷ درصد اتفاقی بیافتد.

وی، خواستار تغییر رویکرد دولت نسبت به صنعت داروسازی در کشور شد و افزود: قیمت‌گذاری دستوری دارو موجب شده تولیدکنندگان داخلی آسیب ببینند و دولت باید از این صنعت حمایت واقعی کند.

چه کسی خبر حذف ارز ترجیحی دارو را خواهد داد

دولت راه جبرانی در نظر بگیرد

موضوع حذف ارز ترجیحی برای واردات اقلام غیرضروری موضوع پسندیده‌ای است اما در جایی که به گفته بسیاری از مصرف کنندگان در سال ۱۴۰۰ تنها دارویی مثل آستامینوفن افزایش قیمت ۵ برابری داشته آن هم پیش از حذف ارز ترجیحی به نظر می‌رسد این اقدام می‌تواند منجر به افزایش قیمت داروهای هرچند دم دستی شود.

مهدی پیرصالحی رئیس اسبق سازمان غذا و دارو و عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در واکنش به حذف ارز ترجیحی از سبد دارویی کشور، گفت: اگر دولت راهکاری برای ادامه مسیر صنعت دارو بدون ارز ترجیحی در نظر نگیرد، قطعاً چنین کاری موجب افزایش قیمت دارو و زیان مصرف کننده خواهد بود.

وی افزود: تاکید ما همواره این بوده که حذف ارز ترجیحی دارو نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن راهکارهای جایگزین موفق باشد. در عین حال بر این باور هستیم که اگر عزمی برای این کار وجود داشته باشد به طور قطع راهکارهایی نیز برای جبران آن وجود خواهد داشت.

پیرصالحی ادامه داد: اینکه همواره به دلیل ترس از افزایش قیمت دارو برای مصرف کننده، با حذف ارز ترجیحی مخالفت کنیم، هیچ نتیجه‌ای به جز نفع عده‌ای که از ارز ۴۲۰۰ تومانی سود می‌برند، در بر نخواهد داشت.

چه بر سر بیماران خواهد آمد؟

در سالهای اخیر و در برهه‌های مختلف بارها شاهد کمبودهای دارویی در کشور بوده ایم که بخشی از آن به دلیل عدم اتکا به تولید داخل و بخشی از آن به دلیل عدم واردات به موقع دارو بوده است.

از سوی دیگر موضوع تأمین ارز برای واردات مواد اولیه دارو و همچنین برخی داروهای مورد نیاز بیماران همواره برای دولت‌ها آن هم در شرایط تحریم به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

اما بی توجهی به مشکلات بیماران و عدم توجه به تبعات منفی حذف ارز می‌تواند بیماران را با چالش‌های بزرگی مواجه کند که به طور قطع دستیابی به هدف اصلی سخن حکیمانه رهبری که فرموده بودند «ما می‌خواهیم اگر کسی در خانواده‌ای مریض شد، آن خانواده جز رنج بیمار داری، رنج دیگری نداشته باشد» را ناممکن می‌کند.

علی ایحال به نظر می‌رسد شرایط حذف ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ رقم خورده است، اما گفتن این خبر و پذیرش مسئولیت آن قدری سخت و دشوار است و کسی نمی‌خواهد گوینده این خبر باشد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=10520
  • منبع : مهر

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.