• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

شخصیت تهاجمی کودکان با اعتیاد به بازی‌ های موبایلی

  • کد خبر : 10451
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵
شخصیت تهاجمی کودکان با اعتیاد به بازی‌ های موبایلی
امروزه وابستگی به محصولات دنیای فن‌آوری در کودکان رو به افزایش است، صفحات الکترونیکی به قدری جذاب هستند که روی آوردن کودک به چیز دیگری دشوار است، بنابراین کودک می‌تواند به راحتی به صفحه نمایش موبایل و بازی‌های این فضا معتاد شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در حالی‌که بیشتر مردم فکر می‌کنند اعتیاد به تلفن همراه غالباً در نوجوانان رخ می‌دهد، اما به‌طرز چشمگیری وابستگی به دنیای دیجیتال به‌ویژه در کودکانی که در حال رشد هستند، در حال افزایش و یک مشکل جدی است.

امروزه افزایش وابستگی کودکان به‌ویژه در خردسالان به موبایل بسیار دیده می‌شود. زیرا والدین از این وسیله، در شرایط خاص مانند ساکت کردن کودک در رستوران یا خرید از آن استفاده می‌کنند.

اگرچه برخی اعتقاد دارند که تلفن‌های هوشمند در برخی شرایط، اقدامات پزشکی و جراحی نقش مثبتی در حواس‌پرتی کودکان دارند، اما قرار گرفتن بچه‌ها در معرض نمایشگرهای الکترونیکی برای طولانی مدت به جای تعاملات اجتماعی و بازی با هم‌سالان خود، در رشد کودک تأثیر منفی می‌گذارد.

یا اینکه ممکن است در یک مسافرت طولانی، برای سرگرم کردن وی به کودک اجازه بدهند بازی کند یا فیلم ببیند. در حقیقت والدین برای سهولت زندگی و سرگرم کردن کودک تلفن‌های همراه خود را در اختیار کودکان به‌ویژه خردسالان می‌گذارند.

وابستگی بچه‌ها به موبایل و کم‌حوصلگی والدین
با وجود مشکلات و دغدغه‌های روزمره موجود، والدین به نسبت گذشته کم‌حوصله‌تر شده و فرصت‌هایی برای ایجاد سرگمی فرزندان خود فراهم نمی‌کنند. بنابراین کودک بیشتر به سمت داشتن موبایل متوجه می‌شود. روانشناسان تاکید دارند در سال‌های اخیر وقتی از والدینی که برای مشاوره مراجعه می‌کنند سوال می‌کنیم که چقدر برای بازی با بچه‌هایشان وقت می‌گذارند، پاسخ اکثر آن‌ها این است که زمانی برای بازی با آن‌ها نداریم، بچه‌ها یا با خودشان، یا با گوشی، تبلت و یا با برادر و خواهرشان بازی می‌کنند که البته اغلب هم تک‌فرزند بوده و برادر و خواهری هم برای بازی کردن با آن‌ها وجود ندارد.

الگوپذیری کودکان در سنین مختلف
بخش دیگری که به علاقه بچه‌ها به موبایل مربوط می‌شود، الگوگیری آن‌ها از بچه‌های دیگر است، روانشناسان اظهار کردن که کودکان به خصوص در سن سه تا هفت سالگی از بچه‌های دیگر بسیار زیاد الگوبرداری می‌کنند و وقتی در جمع و میهمانی قرار می‌گیرند و می‌بینند بچه‌های دیگر گوشی به‌دست هستند، می‌خواهند که آن‌ها هم داشته باشند. در این مواقع اگر یک فرد بزرگسال همه بچه‌ها را به بازی دیگری غیر از گوشی مشغول کند، بهانه کودک برای گرفتن و داشتن گوشی از بین می‌رود.

خطرات ناشی از وابستگی کودک به موبایل
از مهم‌ترین مشکلاتی که در روند رشد تکنولوژی و ورود کودکان به دنیای موبایل به وجود می‌آید، آسیب‌های جسمانی و روانی است. به‌جهت بعد جسمانی، می‌توان به خطر سیگنال‌های موبایل برای بدن، افزایش احتمال چاقی و مشکل بینایی اعم از تاری و نزدیک‌بینی اشاره کرد.

اکثر متخصصین به‌ویژه روانشناسی تربیتی کودک، در مورد خطرات زیاد وابستگی کودک به موبایل هشدار می‌دهند. اگر والدین نتوانند جدا کردن موبایل از کودک را در زندگی آن‌ها لحاظ کنند، با خطرهای جدی مانند زیر روبه‌رو خواهند شد:

– تأثیر در یادگیری و کاهش آن

– ناتوانی و اختلال در خواب

– بی‌تحرکی و چاقی

– عدم روبه‌رو شدن با موقعیت‌ها و شرایط واقعی زندگی

به‌خاطر داشته باشید اگرچه برنامه‌های شبکه اجتماعی می‌توانند بچه‌ها و نوجوانان را به دوستان و خانواده متصل کنند، اما ارتباط چشمی یا درک احساسات را هرگز یاد نمی‌گیرند.

شخصیت تهاجمی کودکان با وابستگی به بازی‌های موبایلی
اعتیاد به معنای عادت کردن و وابستگی شدید به چیزی است که بدون تفکر و تأمل شکل می‌گیرد، بسیاری از کودکان در این هنگام ممکن است سرحال، خوشحال، عصبانی و یا خشن شوند و در خلق و خو، اضطراب، افسردگی و پرخاشگری آنها مؤثر است.

اعتیاد به بازی‌های آنلاین و موبایلی بیشتر زمانی است که کودک بازی می‌کند تا خود را در قالب شخصیت‌های بازی حس کند و مقصود از بازی کردن، رساندن شخصیت بازی به اهدافش است و به بازیکنان این اجازه را می‌دهد که رفتار بسیار متفاوتی از شخصیت عادی خود نشان دهند و در مواردی که کودک یک شخصیت آرامی دارد به شخصیت مهاجمی تبدیل شود.

اعتیاد به بازی‌های موبایلی و آنلاین به معنای وابستگی به بازی و ناتوانی در کنترل آن است که به ایجاد اختلال در چرخه طبیعی زندگی و عملکرد تحصیلی، شغلی و اجتماعی می‌انجامد، کودک معتاد به بازی، در زمان عدم دسترسی، دچار مشغولیت ذهنی و میل به بازی کردن می‌شود.

چگونه می‌توانید از وابستگی کودک به موبایل جلوگیری کنید؟
روش‌های مختلفی برای جلوگیری از وابستگی کودک به موبایل وجود دارد، که عبارتند از:

الگوی خوبی باشید

قبل از هرچیزی در اولین گام باید سعی کنید که به عنوان الگوی بچه‌ها رفتار خود را اصلاح کنید. اگر شما کنترلی بر استفاده‌ی خود از تلفن همراه نداشته باشید، نمی‌توانید از کودکان انتظار داشته باشید که کنترل‌شده با موبایل بازی برخورد کنند. همیشه به خاطر داشته باشید که اولین معلم هر بچه‌ای پدر و مادر اوست و بچه‌ها رفتار آن‌ها را تا حد زیادی کپی می‌کنند چرا که فکر می‌کنند والدین کار درست را انجام می‌دهند. حتی اگر بارها تذکر دهید و نکته‌ی درست را گوشزد کنید، تا وقتی رفتارتان با حرف‌هایی که می زنید یکی نباشد، درصد کمی احتمال دارد که رفتار کودک دچار تغییر شود.

بین خود و فرزندتان قرارداد تنظیم کنید

مانند هر قرارداد دیگری در صورت بروز تخلف کودک باید عواقب آن را بپذیرد و جریمه‌ها انجام دهد. والدین می‌توانند در این قرارداد زمان و شرایط استفاده از موبایل را مشخص سازنند. دکتر جونز در این زمینه توصیه می‌کند: در هنگام فعالیت‌های خانوادگی مانند صرف شام هیچ تلفنی نباید درگیر باشد. برای مثال بازی مفید نورولند به دلیل امکان اعمال محدودیت زمانی بسیار مورد توجه و استفاده‌ی خانواده‌ها قرار گرفته است.

موبایل والدین یک وسیله شخصی است

بسیار مهم است که کودک بداند تلفن برای آن‌ها نیست و یک وسیله شخصی مخصوص برای والدین است. این روش به کودک کمک می‌کند تا درک کند، استفاده از موبایل یک امتیاز است.

از کلیه فعالیت‌ های مجازی کودک اطلاع داشته باشد

در قرارداد ذکر کنید که کودک باید تمام رمزهای بازی و شبکه‌های اجتماعی را در اختیار والدین قرار دهد. نباید چیزی برای پنهان کردن وجود داشته باشد. علاوه بر این مهم است که بدانید کودک چه نوع بازی را در موبایل انجام می‌دهد و آیا در شبکه‌های اجتماعی برای خود حساب درست کرده است.

برای کل خانواده قانون تعیین کنید

یکی از بهترین راهکارهایی که برای جلوگیری از استفاده‌ی بی‌رویه‌ی کودکان از موبایل می‌توان استفاده کرد، تعیین قانونی برای کل اعضای خانواده است. البته که این قوانین برای کنترل کودکان شما است اما شما هم باید به آن عمل کنید تا کودک متوجه شود که قانون برای همه است. استفاده نکردن از گوشی با اینکه می‌تواند گاهی اوقات سخت باشد، اما مطمئن باشید که در آینده‌ی فرزند شما تأثیر مثبتی خواهد داشت.

به عنوان جایزه گوشی را در اختیار کودک قرار دهید

کودکانی که در سنین قبل از مدرسه هستند، کلاسی برای مدرسه ندارند، در دیگر کلاس‌های آموزشی هم اگر شرکت کرده باشند، در حد یکی دو ساعت با موبایل کار دارند و بقیه‌ی وقت خود را صرف بازی می‌کنند. اگر هم بعد از سنین مدرسه هستند که فقط کلاس‌های آنلاین است که به گوشی نیاز دارند. برای اینکه موبایل بازی کودکان را محدود و از آسیب‌های آن برای فرزند خود جلوگیری کنید، می‌توانید بازی‌ها را به عنوان جایزه برای او در نظر بگیرید.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=10451

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.