به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، علی اشرف رشیدی با اشاره به رسم دید و بازدید در ایام نوروز گفت: در این دید و بازدیدها معمولا درکنار غذا و انواع میوه، اقلام خوراکی مانند شیرینی و آجیل هم صرف می شود.
وی افزود: اضافه شدن این اقلام به برنامه غذایی در دید و بازدیدها می طلبد که افراد مراقبت جدی در زمینه رژیم غذایی خود داشته باشند.
رشیدی گفت: داشتن تغذیه سالم همواره ضروری است و ایام عید و غیرعید ندارد و افراد باید در هر زمان مراقبت لازم را نسبت به برنامه و رژیم غذایی خود داشته باشند.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: در همین راستا توصیه می شود تمام افراد بویژه افرادی که اضافه وزن داشته و یا بیماری خاصی مانند بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون و یا دیابت دارند، در ایام نوروز مراقب رژیم غذایی خود بوده و در مصرف اقلامی مانند شیرینی و آجیل زیاده روی نکنند.
وی افزود: در خصوص شیرینی مصرف شیرینی های خامه ای، ژله ای و مربایی توصیه نمی شود، چرا که میزان اسید چرب اشباع در این شیرینی ها بالاست، بطوری که حتی برای افراد سالم هم خطرساز است.
رشیدی گفت: ترجیحا بهتر است افراد در صورتی که اصرار بر مصرف شیرینی دارند، از شیرینی های خشک مانند شیرینی نخودچی، نان برنجی و کاک استفاده کنند، اما در مصرف این نوع شیرینی ها هم نباید زیاده روی کرد.
وی نسبت به مصرف زیاد شیرینی توسط کودکان هشدار داد و افزود: مصرف زیاد شیرینی می تواند کودکان را نسبت به وعده های اصلی غذا بی اشتها کند که همین امر می تواند اثرات سویی در رشد آنها داشته باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص مصرف آجیل هم توصیه کرد، افراد از آجیل ها خام و بدون فرآوری استفاده کنند.
وی افزود: آجیل های فرآوری شده و شور می تواند موجب افزایش فشار خون شود و ترجیحا بهتر است آجیل خام جایگزین آن شود.
رشیدی با اشاره به چربی و انرژی بالای آجیل هم گفت: در مصرف آجیل نباید زیاده روی کرد و بهتر است افراد این اقلام را به حدی مصرف کنند که جلوی اشتهای آنها برای وعده اصلی غذا را نگیرد و از طرفی موجب اضافه وزن آنها نشود.
این کارشناس ارشد تغذیه با توصیه به جایگزین کردن میوه به جای آجیل و شیرینی، گفت: افراد باید دقت داشته باشند که در مصرف میوه ها نباید زیاده روی کرد و توصیه می شود سه واحد میوه در روز بیشتر مصرف نشود.
رشیدی خاطرنشان کرد: مبتلایان به دیابت باید مصرف میوه را محدود به یک یا نهایتا دو واحد کنند.
وی نسبت به مصرف نوشابه و آبمیوه های صنعتی هم در این ایام هشدار داد و افزود: بهترین جایگزین برای این اقلام آب و دوغ کم نمک است.
رشیدی با اشاره به افزایش شب نشینی ها در ایام نوروز گفت: همین امر موجب می شود افراد صبح دیر بیدار شده و نسبت به صرف وعده صبحانه غافل شوند که این امر برای سلامت آنها بویژه در کودکان آسیب رسان است.
این کارشناس ارشد تغذیه نسبت کاهش تحرک و فعالیت بدنی در ایام نوروز هم هشدار داد و افزود: تحرک در هر شرایط برای سلامت بدن الزامی است و افراد باید در ایام نوروز حتما زمانی را به ورزش و فعالیت بدنی اختصاص دهند.